Refraktometr "Víno a ovoce"
Máte dotaz?
Podrobný popis - Refraktometr "Víno a ovoce"
Refraktometr „víno a ovoce“
Popis produktu:
Optický refraktometr je přístroj pracující na principu lomu světla určený k rychlému zjištění koncentrace vodních roztoků a emulzí. V tomto případě ke zjištění cukernatosti v ovocné šťávě, nebo cukerném roztoku. Přístroj má zabudovanou automatickou teplotní kompenzaci, proto při změně teploty jej není potřeba znovu seřizovat.
* Československý normalizovaný moštoměr °ČNM (někdy též °NM) Rozsah 0-30 stupňů
* Klosterneuburský moštoměr °KMW (Babo) - používaný na území Rakouska
* Oechsleho moštoměr °Oe - používaný na území Švýcarska a Německa
* Univerzální stupnice Brix (% Mas Sacch)
Postup měření
Kápněte několik kapek z bobule přímo na optickou část refraktometru, přiklopte krytku hranolu tak, aby se šťáva rozprostřela po měřícím hranolu bez suchých míst a bublin a poté se podívejte se proti světlu a případně doostřete.
Na vybrané stupnici pohodlně odečtěte výslednou hodnotu.
Technické informace
* Referenční teplota 20 °C
* ATC - automatická teplotní kompenzace (při teplotách 0 až 30 °C)
* Možnost doostření
* Délka ~ 160 mm
* Kvalitní technické provedení
* Obsah balení: odolné pouzdro, refraktometr, čistící hadřík, pipeta pro odběr, šroubováček, český návod